Saturday, 29 December 2012

Our Ambitions :)

Hyeee readers ! Assalamualaikum :)

Guess what ? malam semalam memang terbaik lah angan angan
kitorang . ahaha . Sembang hangat pasal ambitions , pekerjaan bagai .
berchating chirp chirp bersama Balqis , Izzati Diah , Ipah , Ikha . :)
Yang sorang tu (Balqis) nak jadi doktor apa entah ek . Tak pakar sangat bab
doktor doktor ni . Almaklum aku taknak jadi doktor . Fobia darah . Haishh
banyak betul mende yang aku fobia nih . hrmm dulu si Bal tu nak jadi
Dentist . Siap list lagi 10 reasons . haha . Then Zati , taknak jadi
doktor dah ? nak jadi lecturer pulak , nak segeng ngan aku .haha .
Yang Ipah , aku rasa nak kerja Pharmacist . InshaAllah ipah .
You can do it ! haha . aku pulak yang mangat . Yelah dia nak
jadi KD medsa dua kan (dorm kami) :) *mohon tersedak*

Yang Ikha , nak kerja doktor kanak kanak . InshaAllah .
Habislah budak budak tu ikha kerjakan . haha . jangan tidur kat hospital
sudahh . *sorrysorry* . okay let me tell uolls mine pulokk .
ecehh dah pandai guna 'uolls' . haha

aku ni nak jadi scientist . haha . tu pun sebab minat kerja kerja
dekat lab . pengaruh Backyard Science . TVIQ :) tapi ,
kerja tu susah la bila difikir balik . Belajar of coz lah lama kan ?
Hrm apa kurangnya ngan lecturer belaja kene lama jugak . Tak gitu ?
Actually aku nak kerja mcm dalam bidang architect bagai tulah. Tetapi ,
abah aku menentang sekeras kerasnya . haha . taklah abah cakap cuba cari
kerja under 'kerajaan' not swasta . Faham ? Kirenya swasta tu macam
kuranglah dijamin kerjanya . Semua nak dicari sendiri . itupun abah
yang terangkan masa on the way balik rumah dari kota . Memang aku senyap jelah dalam kereta tu . Mendengar dengan penuh setia , haha .
Abah kalau boleh nak berhenti kerja(sampingan) . Abah peneroka , Tapi
sebab pikir aku still sekolah beliau kerja lagi . Beliau kata dia stop kerja
sampingan tu masa aku habis SPM . Okay abah . tenkiu :)

Mak pulakk asyik suruh aku jadi cikgu . Sebab cikgu pun sekarang dah
okay gajinya . Okay mak akan dipertimbangkan . Cuma aku nak try kerja
yang atas atas dulu. kalau takde rezeki aku cubalah cikgu .
Mak kata kalau nak jadi lecturer pun boleh jugak . Boleh mintak tolong
dengan biras akak aku . Ehehe . Dia lecturer , dia kata kalau aku habes spm
dia tolong tolong carikan U . lepastu kalau nak jadi lecturer cakap
ngan dia . haa kan senang ada orang dalam ! yeahhh *jogetlambak*
Actually aku tak pernah cakap ngan dia . mak aku jelah yang berbual bual .
Tak dibayangkan lagi macam mane aku jadi lecturer nanti . ehehe
mesti nervous gila kan . depan student yang nak sebaya tu . Ahaha .
Boleh usha usha . tu zati lah . Balqis suruh aku carikan encik somi untuk
dia . haha oraite boss . berangan tak sudah kami nih .

Berangan tak salah . Kalau ada usaha pasti berjaya :) eceh bermadah pulak .
Eeee tak sabar siaa nak kerja . Aku nak renovate rumah sikett ,
itu ini , nak belikan mak abah tu ini . haha . Siblings aku takdelah
yang kerja besar besar macam orang lain . contoh : doktor ke , cikgu ke
polisman ke kan . kalau abang ipar tu adalah . Abang ipar aku ada yang
bomba , mechanic , supervisor apa ntah . lagi aku lupa.
tak sabar nak hidup bergaji . huhu . takdelah aku nak bergantung pada
parents aku semata mata kan ? Aku nak beli kete sendiri . oh ye ,
abah suruh amek lesen kereta plus motor terus . Aku tanya kenapa amek motor punye ? yelah aku ni bukan lelaki . ahaha . Abah kata amek je ,
mana tau nanti ada emergency ke kan . Senang siket . Family aku yang
ada lesen moto abang aku je . huishh tak sabar nyee ..
ahaha . papehal aku nak belajar dengan bersemangat next year . ;)

Pray me uolls :))))


Keep your eyes on the stars and your feet on the ground :)



Architect :)


 
Adakah ini pekerjaan ku nanti ? inshaAllah lecturer :) Ameen .

huishh tak berdebar pulak ek nak ngajar student student yang ramai

tuu . takpe takpe inshaAllah boleh . go go go jiha . Eh ?
ahaha . 


6 comments:

Syakirah Kamalruddin said...

go!! go! JIha.. its good to have ambition..hhee.. ^_^

Najiha Mohamad said...

yehhaaa . mekaseh support . :) ehehe

Arina☺ said...

agogo! :D

Najiha Mohamad said...

yeahh . haha . semangat ni . lage 2 tahun je sekolah . huhuhu

Aniki Miaw said...

Erm :/ Dudlok jela yek na capai sume tuh..

Najiha Mohamad said...

dudok je ? haihh . memang tak lahh .